Aquest dissabte 5 de juny se celebrarà el Dia Mundial del Medi Ambient. L’Assemblea General de les Nacions Unides va ser l’encarregada d’establir aquesta data en l’any 1972 amb la finalitat de conscienciar a la població mundial sobre la importància dels recursos naturals i la seva preservació.

Com va néixer el Dia Mundial del Medi Ambient?

Aquest dia va ser triat per contribuir a crear consciència sobre la necessitat de protegir i millorar el medi ambient, en record a l’obertura de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Humà, reunió en la qual es va aprovar el Programa de les Nacions Unides per al Medi.

Quin és el tema del Dia Mundial del Medi Ambient el 2021?

Si bé les tres regles que s’han difós pel que fa a aquest dia van ser les de reduir, reciclar i reutilitzar per a aquest any les Nacions Unides proposa una nova regla amb el lema d’aquest dia: reimagina, recrea, restaura.

El Dia Mundial del Medi Ambient durant el 2021 se centrarà en la restauració dels ecosistemes, el que per l’ONU significa “prevenir, aturar i revertir” el dany ocasionat a la natura.

Al seu torn, aquest dissabte el Decenni de les Nacions Unides durà a terme la Restauració d’Ecosistemes (2021-2030), la missió que tindrà com a fi reviure milers de milions d’hectàrees, des de boscos fins a terres de conreu, incloses muntanyes i profunditats de l’ mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment