Es tracta d’1 turisme i 3 furgonetes que es destinaran a l’àrea de subministrament d’aigua, s’instal·laran 4 punts de recàrrega, també amb l’ajuda del ITS

Amb aquests vehicles s’inicia una aposta decidida per l’electrificació de la flota de l’empresa pública i la reducció de les emissions de diòxid de carboni. Optar per aquests vehicles elèctrics, en lloc dels convencionals de gasolina o dièsel, suposa un estalvi de més de 5 tones d’emissions de diòxid de carboni cada any.

L’aportació total del ITS per a aquest projecte és de 125.840 €. Forma part d’un projecte conjunt d’electrificació de la flota de les àrees del cicle de l’aigua presentat a l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears per part de set ajuntament mallorquins (Campanet, Inca, Manacor, Palma, Pollença, sa Pobla i Valldemossa), per un total d’1.545.775 €.

Quant al vehicle tipus turisme, es tracta  del model Corsa-e Edition-e amb una autonomia de 330 km. Les tres furgonetes elèctriques són del model Kangoo Maxi Z.E, tenen una potència de 44 kW (60 CV) i una autonomia de 230 km.

EMSER ha instal·lat a les furgonetes una prestatgeria lateral per a emmagatzematge de material i un banc de feina extraïbles.

Aquesta actuació pretén substituir part de la flota deteriorada i ja amortitzada de vehicles de combustible convencionals per flota alternativa no contaminant, mediambientalment més eficient i amb menys cost de manteniment.

Per l’envergadura i el cost del projecte s’ha fet una licitació conjunta, a través de la Central de Contractació de la Federació d’Entitats Locals dels Illes Balears (FELIB). D’aquesta manera els set ajuntaments que han participat en el projecte, han aconseguit adquirir aquests nous vehicles i beneficiar-se de la rebaixa econòmica que ha suposat l’economia d’escala de la licitació i de la seva simplificació administrativa en ser dirigida per la FELIB.